Andrzejki już dziś, a Ty wciąż bez pomysłu na przekąski? Krewetki przybywają z odsieczą |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 29 listopada 2024 15:18 |
Andrzejki już dziś, a Ty wciąż bez pomysłu na przekąski? Krewetki przybywają z odsiecząAndrzejki to doskonała okazja do spotkań w gronie przyjaciół, wróżb i... smacznych przekąsek! Jeśli wciąż zastanawiasz się, jaką przekąską zaskoczyć gości, mamy dla Ciebie rozwiązanie: krewetki w tempurze. Przepisem podzielił się szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, miejsca znanego z wyjątkowych smaków i pięknych przyjęć. Ten elegancki i łatwy w przygotowaniu przysmak sprawi, że Twoje andrzejkowe przyjęcie będzie kulinarnym sukcesem!
Przepis na krewetki w tempurzeSkładniki: 1.Przygotowanie ciasta tempura:• W misce wymieszaj mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą. 2. Przygotowanie krewetek:• Oczyść krewetki, pozostawiając ogonki. 3. Smażenie:• W głębokim garnku lub frytkownicy rozgrzej olej do temperatury około 180°C. 4. Podanie:• Podawaj krewetki w tempurze od razu po usmażeniu, z sosem sojowym lub słodkim sosem chili. /źródło - / |
Poprawiony: piątek, 29 listopada 2024 15:31 |